Verslagen

“Sportpsychologie... wat kan je er mee?”

 

Op 21 november 2019 organiseerde het Gewest Zuid Holland voor de talenten van het RTC, de opleidingsploeg, talentgroepen van de disciplines Langebaan, Shorttrack, Inline, Marathon en Kunstrijden, de trainers en ouders  een thema avond met als onderwerp “Sportpsychologie”. De opkomst van ruim 90 gasten liet zien dat het onderwerp leeft.

Om als talent de top te bereiken komt er meer kijken dan plezier, hard trainen,  slijpen aan je techniek, krachttrainingen en rust, dus met name het  onderhouden van het fysieke deel van je lichaam, maar ook het trainen van het mentale deel van je lichaam.

Afke van de Wouw (www.afkevandewouw.nl) , eigenaar van WOUW performance coaching (www.wouwpc.nl)  gaf in 90 minuten heel praktisch weer wat sportpsychologie voor ieder van de toehoorders kan betekenen met  bruikbare tips. Door gebruikmaking van interactieve toepassingen werd de zaal nauw betrokken bij de presentatie.

Aan het eind peilde Afke middels  “wordcloud” de behoefte aan verdieping en op basis hiervan zullen we kijken of er een vervolgpresentatie komt én zo ja, voor welke doelgroep. Het streven zal zijn deze vervolgpresentatie in het eerste kwartaal van 2020 te plannen.

Kortom we kijken terug op een geweldig leuke en informatieve bijeenkomst  en het wordt pas echt “cool” als we het in de praktijk gaan toepassen!

 

 Handout van de presentatie

  

De aanvullende informatie is hieronder gelinkt. Wij hopen dat u een informatieve avond heeft gehad.  

 

Artikel: Wat is sportpsychologie? https://www.wouwpc.nl/wat-is-sportpsychologie/

  1. Artikel: Verbeeld en Heers https://www.afkevandewouw.nl/verbeeld-en-heers/
  2. Blog: Feiten en Fabels over flow: https://www.wouwpc.nl/feiten-en-fabels-over-flow1/ en https://www.wouwpc.nl/feiten-en-fabels-over-flow-2/
  3. Mijn youtube kanaal met diverse filmpjes over sportpsychologie: https://www.youtube.com/channel/UCYsLWKZyDC2jsLT9K59r5JQ?view_as=subscriber

 

© 2006 - 2021 KNSB Gewest Zuid-Holland | Realisatie: Kant en Klare Site